Проблеми Skoda Octavia - Automoto.bg

Проблеми Skoda Octavia - Automoto.bg

Skoda Octavia е популярен автомобил, който има своите фенове в таксиметровите фирми в цяла Великобритания, както и в полицейските управления. Според много автомобилни журналисти това е колата, която уби репутацията на Skoda като лош братовчед на Източния блок на американците и японците и я затвърди като претендент за качество на западните пазари.

Очаквайте последователно инженерство от Octavia, въпреки че поради работния кон като природата може да откриете, че много превозни средства на пазара на употребявани автомобили имат няколко мили на часовника. Отделете време, за да извършите следните проверки, за да сте сигурни, че вашата втора ръка Skoda ще достигне целта.

Проблеми с DPF при Skoda Octavia.

Двигателят в Skoda Octavia е проектиран да бъде тласкан периодично до високо ниво на производителност. Ако не го направите, това може да доведе до запушване на дизеловия филтър за твърди частици, което в резултат ще се нуждае от почистване. Светлините на таблото могат да сочат към този проблем и понякога може да се намери разделителна способност, като се движите по открития път на 4-та предавка за 10-15 минути.

Проблеми с Течове в колата при Skoda Octavia.

Проверете в автомобила за признаци на повреда от вода. Има няколко известни проблема с отводняването при Skoda. Широко докладвани проблеми с уплътненията в багажника на автомобила могат да позволят на водата да протече по време на проливен дъжд, оцветявайки килима. Освен това дренажът в предната част на превозното средство, под дъното на предното стъкло, може да се блокира и да доведе до значително навлизане на вода във вътрешността на предната част.

Проблеми с Фаровете при Skoda Octavia.


Не само е известно, че водата прониква във вътрешността на автомобила. Има съобщения и за попадане на влага в блоковете на фаровете, което може да доведе до преждевременно късо съединение или водата върху лещата може да причини проблеми с ефективната дифракция. Една проста визуална проверка трябва да провери дали този проблем е налице.

Проблеми с Двойния маховик при Skoda Octavia.

Едно от най-лошите изземвания на Skoda Octavia се отнася до двумасов маховик. Известно е, че тази част се разпада, причинявайки масивен отказ в двигателя. Проверете историята на сервизите, за да видите дали автомобилът втора ръка, който мислите да закупите, е един от включените в това обслужване.

Проблеми със Скоростната кутия при Skoda Octavia.

Скоростната кутия на автоматичната Skoda Octavias е добре познатият Volkswagen DGS. С течение на времето се знае, че тази скоростна кутия има проблеми с превключването между предавките, което води до неудобно усещане при ускоряване и забавяне. Това се дължи на неизправности, възникнали както в скоростната кутия, така и в системата за управление Mechatronic. Ако искате да закупите автоматик, вземете го на обширно тестово шофиране и го вземете до пълното законово ограничение на скоростта на двойно пътно платно или магистрала.

Предлагат се няколко опции за Octavia, вариращи от обикновен хечбек до пълноценен автомобил с 5 врати, със сигурност ще има нещо, което да отговаря на вашите индивидуални или семейни нужди. С добра икономия на гориво и приличен индекс на надеждност не можете да сгрешите твърде много с тази кола.