Проблеми Suzuki Swift - Automoto.bg

Проблеми при Suzuki Swift.

Ако искате добра кола втора ръка, която има много малко проблеми и няма да изгорите банковия си баланс, тогава защо не погледнете Suzuki Swift? Този малък компактен седна щастливо в долния край на гамата на производителя от 1985 г. насам, предоставяйки на водачите хечбек с 3 и 5 врати.

Известен със своите икономични двигатели с обем 1,3 и 1,5 литра, това Suzuki също няма да наруши разходите за текущите разходи. Мислите да инвестирате в такъв? Въпреки че те са там в класациите за надеждност, все още има няколко проблема, които са широко докладвани и биха могли да повлияят на решението за закупуване.

Проблеми - Дрънкане и шум на таблото при Suzuki Swift.

Когато вземете вашия Suzuki Swift на тест драйв, едно нещо, което веднага ще ви удари, е потенциален проблем с таблото. Макар че в никакъв случай не е фатално, непрекъснатото тракане ще стане дразнещо и може да прикрие шума от по-сериозни проблеми. Трудна грешка е и да се поправи - изисква се цялостно ремонтиране на таблото, като същевременно се подменят всички клипове.

Проблеми с Електрическите прозорци при Suzuki Swift.


Друг потенциален тракащ звук може да се чува от електрическия прозорец. Ако чувате този звук и забелязвате, че прозорецът леко пада на мястото си, тогава вероятният виновник е малък болт, който може да се разхлаби. Достатъчно просто е да закупите заместител, въпреки че може да се наложи малко технически умения, за да го подредите, тъй като това е доста сложно решение.

Проблеми със съединителя при Suzuki Swift.


Има добре известен проблем с това Suzuki, което кара съединителя да изсъхва. Често това може да е симптом на по-дълбоки проблеми в блока на съединителя, които могат да се проявят, когато времето е студено. Ако проблемът е особено тежък, особено при смяна надолу, може да се окаже, че превозното средство се нуждае от пълен резервен съединител. Избягвайте употребявани превозни средства, които са обект на този проблем.

Проблеми със Скоростната кутия при Suzuki Swift.

Друг проблем с Swift е проблем със скоростната кутия. Обърнете специално внимание на усещането за смяна, докато се движите нагоре и надолу през предавките. Открийте някаква скованост в механизма? Ако има здраво и неудобно докосване, тогава може да гледате бъдеще, в което портфейлът ви да е с няколко стотин лева по-лек, докато търсите резервна скоростна кутия.

Проблеми със Ръчната спирачка при Suzuki Swift.

Отделете време да паркирате потенциалната си покупка на Suzuki малко под наклон и проверете дали ръчната спирачка държи автомобила на място. Има известен проблем с калибрирането на спирачката, който може да причини неизправност. За щастие това може да не е проблем за създаване или повреда - тъй като можете да калибрирате системата относително рентабилно, ако превозното средство е прекалено изгодно, за да откаже.

Проблеми с Окачването при Suzuki Swift.

От дрънкащ звук в предната част на колата до скърцане, идващо от окачването. Слушайте за високи шумове, възникващи в предната част на Suzuki. Това са индикатор, че предните втулки може да са за смяна. Изпробвайте подозренията си, като натиснете капака на автомобила, когато той е неподвижен и ако отнема повече от 1,5 отскока, за да се върнете в положение, вероятно ще трябва да смените и двете втулки.

Както при много автомобили с този размер, Suzuki Swift е добър избор за втора кола или градска обиколка за онези кратки градски пътувания, където искате добра степен на ускорение, но максималната скорост не е голяма работа. Макар че може да не е най-доброто за голямо семейство - възрастен човек или шофьор за първи път е идеалният собственик и с правилните проверки би трябвало да можете да се пазарите на пътя.