Проблеми Subaru Impreza - Automoto.bg

Проблеми при Subaru Impreza.

Вярвате или не, Subaru Impreza има наследство, простиращо се чак до 1992 г. Ако това не ви кара да се чувствате стари, тогава осъзнайте, че това превозно средство вече е от пето поколение, което го прави истински твърд от гамата на Subaru . В неговата еволюция са включени известните автомобили на World Rally Experimental (WRX), които винаги са били изключително популярни и желани.

Impreza е качествен автомобил, който олицетворява най-доброто в японския автомобилизъм. Една добра покупка, която се предлага с достатъчно вкусове, за да има нещо в гамата, което да задоволи почти всеки. Въпреки това, както при всички автомобили, той не е имунизиран срещу неизправности, така че тук са някои от основните червени знамена, за които трябва да внимавате, когато сте на лов за втора ръка Impreza.

Проблеми с Окачването при Subaru Impreza.

Поради проблеми с недостатъчно мощните спирачки можете да откриете, че окачването на вашата втора ръка Impreza е взело нещо като чук през годините. Изведете колата по няколко по-груби пътища и проверете коефициента на отскачане и се заслушайте в щракащ звук, който показва проблем със скоростните връзки. Ако колата се чувства прекалено подскачаща, тогава шансовете са, че ще трябва да смените системата за предно окачване.

Проблеми със съединителя при Subaru Impreza.

Има добре известна неизправност на Subaru Impreza със системата на скоростната кутия. Проверявайте при превключване между 2-ра и 3-та предавка. Ако получите усещане за смачкване заедно с почукващ звук, тогава най-вероятната причина е в системата за синхронизиране. Тъй като това е показателно за сериозен проблем с трансмисията, това вероятно трябва да се избягва.

Проблеми със Спирачките при Subaru Impreza.

Спирачките са недостатъчно определени при Subaru Impreza. Внимавайте за по-дълъг спирачен път и лоша реакция от спирачния педал. И двата фактора означават, че може да се наложи да намерите нов комплект спирачки за всяка страна на предната част на автомобила.

Проблеми с Втулки на кормилната рейка при Subaru Impreza.

Ако търсите да закупите Subaru от 2004 г., имайте предвид, че има известна неизправност на втулките на кормилната рейка, която причинява небрежно управление и лош контрол при завиване. Уверете се, че сте направили всяка потенциална покупка в пълния обем на завоите, особено на по-бавни пътища, тъй като това ще направи проблема по-изразен.

Проблеми с Ангренажния ремък при Subaru Impreza.

Проверете историята на услугите. Ще искате да видите, че зъбният ремък е сменен след 125 000 км. и всеки механик на Subaru, който си заслужава, също трябва да замени едновременно водната помпа и обтегача. Всяка кола, която не е подменяла тези части, трябва да се избягва.

Проблеми с Натрупване на маслени утайки при Subaru Impreza.

Турбокомпресорите Imprezas няма да простят пропусната смяна на маслото, поради което се натрупват утайки и кал във филтъра. Проверете цвета на маслото във вашата потенциална покупка. Ако е пълен с мръсотия и боклуци, това означава, че двигателят може да е в по-малко адекватно състояние с всички видове основни проблеми, причинени от замърсяване в части, за които се предполага, че не се трият.

Повреда при катастрофа при Subaru Impreza.

Някои механици твърдят, че колата никога не е същата след инцидент. Subaru Imprezas имат репутацията на автомобил, който е обичан от собствениците на игри като Gran Turismo поради бързото си ускорение и на пътната мощност. Проверете каросерията и шасито за признаци на ожулвания и твърдо шофиране, тъй като може да искате да обърнете всяко превозно средство, което през годините е било постоянно изтласквано до своите граници.

Проблеми: Внимавайте за модификации при Subaru Impreza.

Impreza е популярен автомобил, който се предлага в много различни спортни модели. По-малко уважаван продавач може да се опита да модифицира стандартен автомобил, за да изглежда като модел с по-високи спецификации. Винаги проверявайте документите на автомобила, за да сте сигурни, че знаете какво купувате, вместо да си падате по нискокачествен автомобил на повишена цена. Всеки WRX автомобил ще има специфичен номер на модела, заварен към шасито, така че не вземайте нищо по-малко от твърдо доказателство.

С огромен избор от Impreza, предлагани на днешния пазар втора ръка, е трудно да се объркате с този качествен автомобил. Най-подходящ за малко семейство или двойка, има избор от 4-степенна автоматична или 5 или 6-степенна ръчна трансмисия с двигатели, вариращи от икономичните 1,5 литра H4 до 2,5 литра турбо.