Проблеми Opel Insignia - Automoto.bg

Проблеми при Opel Insignia.

Искате луксозен автомобил от среден размер, с много пространство? Предлага се във варианти на седан, хечбек, комби и кросоувър.

Искате ли да закупите втора ръка Opel Insignia? Тези автомобили определено са добра инвестиция и няма да разбият банковата ви сметка при никакво разтягане на въображението. Въпреки това, въпреки тевтонския си произход, те все още са склонни към няколко широко разпространени грешки. Дръжте очите си отворени за следното:

Проблеми при Opel Insignia със задните спирачки.

Един известен проблем с Insignia е със задните спирачки, които могат да се свържат с години на пътя. Бавният напредък и неприятният шум са основните два сигнала и трябва да ви накарат да започнете да задавате въпроси на тестовото шофиране. Проверете историята на сервизите, тъй като тази неизправност е трябвало да бъде отстранена в даден момент, но ако можете да чуете скърцащ звук, тогава може да търсите този проблем.

Проблеми при Opel Insignia с Двойния маховик.

Недостатък номер едно на това превозно средство на Opel е двумасовият маховик. Как се проявява това на пътя? Ами всякакви признаци на проблеми със съединителя като усещане за треперене или колебливо подаване на енергия, когато оставите крака си, са големи подаръци. Всяко подозрение за тази грешка трябва да е достатъчно, за да ви накара да завъртите опашката и да си тръгнете. Не рискувайте, тъй като тази част е солидна инвестиция, която да замените.

Проблеми при Opel Insignia с Течове на сервоуправлението.

Преди да тръгнете на пробно шофиране, отворете капака и проверете за течове в тази област. Правите детективската работа, търсейки течност за сервоуправление. Отново това е сериозен проблем, тъй като проблемите с кормилната течност могат да увеличат риска от пожар, когато сте на пътя. Може да е най-добре да спрете потенциалната продажба на този етап.

Проблеми при Opel Insignia: Неизправност на кормилното управление.

Това не е всичко, което е проблематично със сервоуправлението. Други проблеми включват системата, която решава да изключи захранващата част на сервоуправлението, оставяйки ви трудно да се справите с редовното управление. Ако забелязвате, че манипулацията е особено сурова, тогава всъщност можете да закарате колата до сервизния център, за да я поправите безплатно - тъй като това е грешка на производителя.

Проблеми при Opel Insignia с DPF.

Дизеловия Insignia използват дизелов филтър за твърди частици (DPF), който има система за почистване, изискваща колата да се движи с по-висока скорост, за да изгори мръсотията. Ако това не се е случило, вероятно ще видите цял товар дим, идващ от отработените газове, което показва, че колата може да е запушена. Задайте няколко въпроса относно шофьорските навици на собственика. Твърде много градско шофиране може да е знак, че може да гледате скъп нов DPF.

Проблеми при Opel Insignia с Електричество.

Ако вашата Insignia е произведена през периода 2009-2010, дръжте едно око отворено за сервизното ръководство, за да проверите дали колата е имала неизправност на въздушната възглавница, тъй като това е довело до изтегляне, като автомобилите от периода 2010-2011 имат подобно изтегляне поради проблеми в сензорите в електрическите двигатели на прозорците. Подозрителните идентификационни номера на превозното средство варират от B1017475-B1051478 за въздушната възглавница и B1055991 и B1060051 за прозорците.

Проблеми при Opel Insignia: Boot Struts.

Това може да бъде особено досадно, особено когато се опитвате да натоварите колата. Искате ли багажникът да остане отворен? Е, известна неизправност може да пропусне плановете ви, тъй като газът често изтича от подпорите и ги кара да спрат да държат вратата отворена. Бърз тест след пробното шофиране трябва да потвърди съществуването на този проблем.

Много от по-късните Insignia имат някои хубави функции, включително камерата OpelEye, която работи върху дисциплината на пътната лента и адаптивна система за осветление напред, допълнена от дневни светлини. Добра покупка, която има много полезни функции и ще ви предпази по пътищата.