Проблеми Renault Scénic - Automoto.bg

Проблеми при Renault Scénic

Въпреки че без съмнение е страхотна покупка за втора семейна кола или първа кола за млад шофьор, все пак можете да попаднете на некачествена кола, ако не знаете точно какво да търсите на пробното шофиране. Ето ги най-честите проблеми при Renault Scénic?

Проблеми с Електрическите системи при Renault Scénic

По време на тест драйва забелязвате ли проблеми с двигателя? Изглежда ли понякога без отговор, но не можете да намерите постоянен проблем? Един от основните проблеми при всички видове Scénics е окабеляването, за който е известно, че се проваля, причинявайки грешки в управлението на двигателя. Вземете колата за добро дълго шофиране и се уверете, че сте доволни от представянето на всеки етап.

Проблеми с електрическите стъкла при Renault Scénic

Преди да вземете потенциалната си покупка дори на пътя, тествайте електрическия прозорец от страната на водача - стария тест нагоре и надолу. Ако установите, че забива, значи търсите проблем, с който се сблъскват хиляди собственици на Scénic. Причината? Дефектен двигател на регулатора на прозореца, за който е известно, че е предразположен към повреда от тази страна на колата.

Проблеми с люка при Renault Scénic


Проверете в колата за признаци на повреда от вода. Някои Renault Scénics, особено тези от 90 -те години, често имат изкривяване в дренажните канали около люка, което може да причини изтичане на вода в колата. Въпреки че това не е фатален проблем, той ще бъде досаден, когато вали и разрушава вътрешния комфорт на кабината на вашите пътници.

Проблеми с таблото при Renault Scénic


Наред с проблемите с електрическите системи, повтарящата се повреда на нагревателя е друга често срещана неизправност на Renault Scénic. Този проблем ще накара контролната лампа за впръскване да светне на таблото след студен старт, така че не забравяйте да отделите време, за да паркирате всяка потенциална покупка на тест драйва и да изключите двигателя. Дайте му пет минути, говорете с продавача и след това внимавайте за светлината, когато стартирате отново.

Проблеми с EGR клапана при Renault Scénic

Когато сте на открит път, обърнете внимание на качеството на каране. Ако смятате, че превозното средство работи грубо и мощността не е постоянна, може да търсите неизправност с EGR клапана. Това може да причини експлозия на двигателя, ако вентилът е забит в затворено положение, или турбото да се повреди, ако е заседнало в отворено положение. Понякога тази грешка дори се диагностицира погрешно като duff turbo и ако турбото се смени и EGR не е фиксиран, скоро и новата част също ще се развали.

Проблеми с отключването - влизане без ключ при Renault Scénic

Една от характеристиките на оригиналния Renault Scénic, която предизвика много проблеми, е системата за влизане без ключ. Някои собственици дори съобщават, че се налага многократно да връщат автомобилите си в сервизния център, което кара Renault да преработи системата на по-късни автомобили. Проверете дали ключалката на кормилната колона се освобождава правилно при първия опит със системата.

Проблеми със запалителните бобини при Renault Scénic

Друго, на което трябва да се обърне внимание при тестовото шофиране, е грубият празен ход. Ако Scénic, който гледате да купите, изглежда лае и се разклаща на стоп линията или кашля нещо хронично, когато сте на светофара, тогава механикът може да диагностицира дефектна бобина за запалване. Частта ще трябва да бъде заменена и просто не е толкова евтина.

Проблеми с електрически спирачки за паркиране при Renault Scénic

Има ли Scénic, който мислите да купите, комплект електрически спирачки за паркиране? Ако е така, тогава проверете сервизната история, тъй като това са една от онези части, които често са били проклятието в живота на собственика. Ако купувате превозно средство с пълна сервизна история на Renault и спирачките се провалят през четвъртата година, тогава производителят ще заплати половината от сметката. Въпреки това, проверете пълната работа на тази система, преди да купите, това може да ви спести много нерви.